cirugia ortognatica

Cirurgia ortognàtica

La cirurgia ortognàtica tracta les deformitats dentofacials per aconseguir una harmonia facial, una correcta oclusió i una estabilitat articular.

Es realitza mitjançant incisions a la cavitat oral sense deixar cicatrius externes.

Les deformitats dentofacials són molt freqüents (afecten aproximadament al 10% de la població) i la seva causa és per l'augment o dèficit de creixement d'algun o diversos dels ossos de la cara com la mandíbula, el maxil·lar o el mentó.

En la majoria dels casos es necessita un tractament d'ortodòncia abans i després de la intervenció quirúrgica per corregir la maloclusió, aconseguir que les dents encaixin correctament i normalitzar la posició dels ossos facials.

Classe II i III esquelètiques

Quan la mandíbula no ha crescut prou queda en una posició retruida respecte al maxil·lar (Classe II). En alguns casos pot associar-se a apnea del son.

El cas contrari (Classe III) pot ser degut a un creixement excessiu de la mandíbula, a un dèficit a nivell del maxil·lar o una combinació de tots dos. En aquest cas la mandíbula se situa en una posició més avançada. Aquesta maloclusió pot provocar un trastorn en l'articulació temporomandibular.

Cara llarga

Si els maxil·lars creixen massa en el pla vertical es produeix un desequilibri en el terç inferior facial respecte a la resta de la cara.

Cara curta

Quan el creixement és insuficient es tradueix en una cara més quadrada i habitualment les dents no es veuen.

Somriure gingival

Un excés vertical del maxil·lar produeix una exposició de les genives en repòs que augmenten al somriure.

Mossegada oberta

Es produeix quan les dents del maxil·lar no contacten amb els de la mandíbula. Sol ser més freqüent en els incisius i pot corregir-se mitjançant una cirurgia en els maxil·lars.

Mossegada creuada

Quan el paladar és estret es produeix una maloclusió entre les dents del maxil·lar i de la mandíbula que no només té un efecte disfuncional en la mossegada sinó que es fa manifest a somriure. Mitjançant la SARPE (expansió ràpida palatina assistida quirúrgicament) es pot normalitzar la mossegada en casos en què la discrepància no pugui corregir únicament amb ortodòncia.

Asimetria facial

Si un costat de la mandíbula ha crescut més que l'altre es produeix una desviació de la barbeta i les dents no oclouen correctament. La cirurgia ortognàtica no només permet millorar l'oclusió, sinó també aconseguir una simetria i harmonització facial.

Tecnologia 3D

La tecnologia 3D permet estudiar al pacient i planificar la cirurgia amb una precisió molt més gran permetent anticipar possibles dificultats quirúrgiques així com confeccionar les fèrules per a l'operació amb tecnologia CAD-CAM.

Últimes notícies

 • La pèrdua d'una o diverses peces dentals és una patologia molt habitual en els centres clínics, però que actualment gràcies als avenços en implantologia oral pot solucionar-se d'una forma ràpida i eficaç, sense suposar una intrusió molt fort en la nostra boca. Ja que la realització d'un implant consisteix a inserir una peça externa a la mandíbula, per poder col·locar posteriorment la pròtesi corresponent que ocuparà l'espai o espais deixats per la pèrdua de les peces dentals.

  A la clínica Gnation, vam realitzar implantologia oral amb els millors productes i els professionals més especialitzats en el sector. Entre els nostres serveis oferim la possibilitat de realitzes implants unitaris o immediats.

  Els primers, unitaris, consisteixen en la realització d'un implant i una corona que fa que no es trobi a faltar la peça dental perduda. En el cas dels segons, immediats, tenen per objecte l'estalvi d'una intervenció, ja que la col·locació de l'implant es realitza en el mateix moment de l'extracció, d'aquesta manera s'aconsegueix escurçar el temps per disposar de la pròtesi final.

  En algunes ocasions, a més és possible necessitar d'un altre tipus de serveis o tractaments complementaris com pot ser la cirurgia prepotésica o les rehabilitacions, ja siguin de múltiples dents, com completes. En el cas de la cirurgia prepotésica es poden realitzar diversos tractaments que permetran millorar la col·locació dels implants obtenint millors resultats o una millor estètica. A més, comptem amb un equip d'anestesiòlegs col·laboradors per realitzar la sedació amb total garantia.

  Així, en el nostre centre, tots els nostres clients poden gaudir d'un servei complet i professional, que els permet poder tractar diferents aspectes de les malalties que se solen produir al cap i al coll, a més de les vinculades amb l'odontologia.
 • L'articulació temporomandibular és l'encarregada d'unir la mandíbula amb el lateral del cap i és fonamental en diferents funcions habituals com són la parla, el mastegar, el empassar, etc. En moltes ocasions el disc articular no està correctament col·locat i fa que l'articulació no funcioni correctament i per tant, pugui arribar a provocar dolor, inflamació o tensió en els músculs que estan lligats a ella.

  Les causes que provoquen aquesta disfunció poden ser diverses, des d'un defecte en l'alineació de les dents, el bruxisme, la tensió emocional, una contractura muscular, tractaments dentals mal realitzats, etc. A la nostra clínica oferim tot tipus de diagnòstic i tractament per aconseguir corregir aquesta disfunció. Per a això és molt important identificar-la correctament amb la realització de diverses proves específiques com poden ser l'anàlisi oclusal, una ressonància magnètica o proves neurofisiològiques. Un cop diagnosticada correctament és possible tractar-la, en molts casos, d'una manera fàcil i ràpida ja que en moltes ocasions resolent el problema d'origen és possible eliminar aquesta disfunció i els seus símptomes.

  En molts casos aquesta disfunció no es diagnostica perquè precisament està infradiagnosticada, és per això que hi ha una sèrie de signes que mostren de la seva existència:

  • Espetecs en obrir la boca.

  • Desgast de dents

  • Mal de cap

  • Despertar amb mandíbula adolorida

  • Brunzits o xiulets

  En cas de notar algun d'aquests símptomes, el recomanable és assistir a centres especialitzats com la Clínica Gnation, per realitzar una visita a l'especialista i comprovar si es tracta d'aquesta disfunció, per poder tractar-la en la major brevetat possible.
 • A la Clínica Gnation som conscients de la importància de les noves tecnologies com una via de contacte ràpida, eficaç i directa amb els nostres clients és per això que els presentem la nostra nova pàgina web per posar a l'abast de tots els nostres usuaris tots els serveis que oferim, així com poder resoldre totes les consultes que puguin sorgir als nostres usuaris sobre la seva salut.

  A la nostra pàgina web disposem de tots els serveis que poden trobar els nostres clients des dels vinculats amb la cura de la part superior del tronc, és a dir, coll i cap. Així entre els nostres serveis oferim:

  • Estètica facial. Tractaments relacionats amb la millora de l'aspecte físic per una qüestió estètica.

  • Dolors facials i disfunció de l'articulació temporomandibular (ATM). Diagnòstic i tractament de les malalties causades per l'alteració dels elements que componen el sistema masticatori.

  • Cirurgia oral. Realització de diagnòstic i tractament de les diferents malalties vinculades amb la higiene bucal.

  • Glàndules salivals. Diagnòstic i tractament dels processos inflamatoris i tumorals benignes.

  • Implantologia oral. Realització d'implants unitaris i immediats.

  • Cirurgia ortognàtica. Tractaments per aconseguir l'estabilitat articular i aconseguir l'harmonia facial amb una correcta oclusió.

  • Oncologia de cap i coll. Diagnòstic i tractament de les malalties malignes de la regió.

  Amb tots aquests serveis a l'abast dels nostres clients pretenem fer d'aquest nou canal de comunicació una alternativa més per seguir proporcionant el millor servei a tots els nostres usuaris. Esperem sigui del seu grat aquest nou canal en línia en què poden realitzar-nos les seves consultes i peticions.
Su formulario no cumple con los siguientes criterios: Todos los campos (marcados con asteriscos) deben estar llenos y su contenido debe ser valido.
Por favor rellene todos los campos con *.
La dirección de correo es invalida.
El tipo de archivo/s adjunto/s es erroneo o no compatible.
 • Nom*
 • Telèfon*
 • Email*
 • Missatge*
 • He llegit i accepto les condicions d'ús i la Política de privacitat
  *
 • Política de privacitat*
 • * obligatorio